Thuiszorg Rotterdam brengt al haar activiteiten weer in één stichting onder. In concreto betekent dit dat Thuiszorg Rotterdam BV wordt opgedoekt en samen met de Stichting Zorggroep STR verder gaat als Stichting Thuiszorg Rotterdam (STR).
Zorg centraal
Met het afscheid van de besloten vennootschap als organisatieprincipe wil Thuiszorg Rotterdam de maatschappelijke positie onderstrepen. “Een BV roept associaties op met het zakenleven en aandeelhouders, die associatie past niet bij de positie die we willen innemen”, aldus bestuurder Eric Hisgen. “We willen richting de gemeente en de bevolking gewoon weer een stichting zijn waar kleinschalig georganiseerde zorg centraal staat.”
Ondoorzichtig
Thuiszorg Rotterdam maakte eind jaren negentig school met ondernemend organiseren. De toenmalige bestuurder Jan Knipscheer moest zich herhaaldelijk voor het geschuif met stichtingen en BV’s publiekelijk verantwoorden. “De gedachte erachter was in het licht van de introductie van marktwerking misschien best logisch, maar als je voor zoveel BV’s kiest, kan dat een ondoorzichtige indruk wekken”, blikt Hisgen terug. “Zelf ben ik voorstander van maximale transparantie.”
Kleinschaligheid
De terugkeer naar de oude naam vormt de weerspiegeling van het proces van zorginhoudelijke herijking dat Thuiszorg Rotterdam doorloopt. Onder het motto ‘Thuis in de buurt’ introduceert Thuiszorg Rotterdam kleinschalige, zelfstandige thuiszorgteams.
Thuiszorg Rotterdam nam al eerder afscheid van de consultatie- en kraamzorg-BV’s. Deze twee organisatieonderdelen zijn overgaan naar respectievelijk de Stichting Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond en de Stichting Geboortezorg Nederland. Als enige dochteronderneming houdt Thuiszorg Rotterdam het bemiddelingsbureau voor zzp’ers Easypool BV aan.