Het Alexander Monro Ziekenhuis heeft de handen ineen geslagen met de souschef van het Antonius Ziekenhuis in Sneek en met Landwaart Culinair om het programma de ‘De Smaakmaker’ te ontwikkelen. Patiënten krijgen hierbij een persoonlijk smaakprofiel. Op basis hiervan kunnen zijn keuzes maken in voedingsproducten en smaakmakers.
Patiënten krijgen eerst een smaaktest met zes sterk op smaak gemaakte waters. De uitslagen worden in een persoonlijk smaakrapport weergegeven. Hierna krijgt de patiënt een folder met tips per smaaksoort. Aan de hand van de tips kan zij thuis het eten beter op de persoonlijke smaak brengen. Patiënten kunnen ook gerechten proeven bij Landwaart Culinair, de samenwerkingspartner van het ziekenhuis op het gebied van voeding. Hier kunnen patiënten dan ook terecht voor vragen over smaakversterkers die bij het eigen smaakprofiel passen.
Het Alexander Monro Ziekenhuis is gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van borstkanker.