Dat blijkt uit de tweede corona-peiling van de financiële Zorgthermometer van Fizi, de vereniging van financials in de zorg, in samenwerking met Finance Ideas. Zorgaanbieders blijven de komende maanden een daling van de liquide middelen verwachten. Wel lijken zij meer vertrouwen te hebben dat de aangekondigde maatregelen een liquiditeitstekort tegengaan: 13 procent van de respondenten verwacht de komende drie maanden een tekort aan liquide middelen, terwijl dit vorige maand nog 18 procent was.
Lager resultaat
In de Financiële Zorgthermometer verwacht 88 procent van instellingen een lager jaarresultaat te zullen behalen – meer dan de helft verwacht zelfs een 54 procent een “aanzienlijk lager jaarresultaat”. Dat is 15 procent meer dan een maand geleden. De medisch-specialistische sector is het meest pessimistisch: daar anticiperen negen van de tien ondervraagden een veel slechter resultaat.
Banken
Fizi-voorzitter Jorrit Wigchert: “De zorgen verschuiven onder andere naar de administratieve lasten rondom de verantwoording van de coronabijdrages. Daarnaast is er de zorg over het kunnen voldoen aan de eisen in de overeenkomst met banken. De omzet staat onder druk, de kosten lopen op en het resultaat wordt bedreigd.”
Pim Diepstraten, partner bij Finance Ideas: “Het is van belang dat zorginstellingen op korte termijn zekerheid krijgen over de financiële maatregelen vanuit zorgverzekeraars en zorgkantoren. Niet alleen voor de financiële continuïteit, maar vooral om de strategie en investeringen te realiseren.”
zorg
Hoogste tijd om een zeer gedegen diep gaand, onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek in het leven te roepen naar de werkelijkheid achter corona.
Met name op de onderdelen : Propaganda, censuur, framing en mediaoffensief ,in relatie tot de medische bewezen mortaliteit en telling door covid 19 maar ook in relatie tot normale griep ( griepseizoen 2017-2018 -9.444 sterfgevallen aan griep. Sterfgevallen covid 19 in Nederland 24-04-20 zijn er 4.289 .Daarvan is de helft 82 jaar of ouder. Aantal sterfgevallen covid 19 onder de 70 jaar zonder onderliggende aandoeningen is 503. Daarvan is bij slecht 47 gevallen zeker dat ze geen onderliggende aandoeningen hadden. Sterfgevallen covid 19 wereldwijd .
op 25-04-20 200.430 op een Wereldbevolking van 7.780.198.566 mensen. Onder de vele onduidelijkheden die er zijn over covid-19 behoren ook de sterftecijfers aan de werkelijke COVID-19 meegenomen te worden in een mogelijk diepgaand transparant onafhankelijk onderzoek alsmede de economische maatschappelijk en sociale impact op de Nederlandse samenleving en gezondheidszorg als zodanig.