In het gewraakte bericht uitte Van den Bosch twijfel over de werkzaamheid van een avondklok. Ook vindt hij dat er breder naar de Covid-crisis gekeken moet worden dan alleen met een medische bril. Voor een ziekenhuisbestuurder misschien een opvallende stellingname, maar in de verste verte geen desinformatie naar het voorbeeld van virusontkenners. Toch verdween zijn post enkele uren van LinkedIn.
Integriteit
Hoewel het bericht na een uitleg en excuus van LinkedIn over het ‘misverstand’ weer online kwam, zit de kwestie Van den Bosch niet lekker, zo legt hij in Het Parool uit. “Je integriteit wordt in twijfel getrokken en dat is als bestuurder en als wetenschapper je hoogste goed”, aldus Van den Bosch. “Ik ben daar echt van geschrokken.”
Elkaar aanspreken
Een discussie over de modererend rol van digitale platforms is wat Van den Bosch betreft op zijn plaats. “Laten we vooral een land blijven waar we elkaar kunnen blijven uitdagen en elkaar mogen bevragen. Hier in het ziekenhuis krijg ik wel twintig keer per dag de vraag waarom we iets hebben besloten en of we het wel zeker weten. Die tegenspraak is cruciaal. Wij hebben hier het adagium: elkaar aanspreken is elkaar beschermen. De bottomline is: Blijven we met elkaar goed nadenken? Dat was ook mijn boodschap.”
info@zkn.nl
Je zou ook eens een keertje geen stelling kunnen nemen. Er zijn al Gommersen genoeg toch? Dat “elkaar aanspreken” gaat over intern. Stel je voor dat half Amsterdam met opninies over het OLVG-beleid zou komen.
Barend van Leeuwen
Helemaal eens. Ik als buitenstaander zit echt niet op de zoveelste mening te wachten…
HB
Indien een andere mening dan die van de mainstream media wordt gegeven, zoals een Maurice de Hond, een Haga of de filmpjes van cafe Weltschmerz worden ze verwijderd van LinkedIn, YouTube e.d. Grote Tech bedrijven bepalen wat er wel of niet gezegd mag worden. Er wordt op grote schaal censuur gepleegd.