Deze en veel meer vragen komen aan bod tijdens het vraaggesprek tussen Arend de Heus, Odile Smeets en redacteur Laura van Elst. Komende week zijn zij in de studio en bespreken zij vragen die door Skipr-lezers worden ingestuurd.
Randvoorwaarden
Innovatieve technologieën zoals slim incontinentiemateriaal zijn booming. Toch worden ze vaak nog zonder onderzoek en betrokkenheid van eindgebruikers ontwikkeld en sluiten ze niet altijd goed aan op de vraag en het zorgproces.
Arend de Heus, manager zorginstellingen Abena, deelt zijn ervaring en vertelt over de randvoorwaarden om slimme inco succesvol te implementeren. Odile Smeets is senior projectmanager e-health binnen Academy Het Dorp. Zij begeleidt zorginstellingen bij de digitale transformatie en implementatie van zorgtechnologie in de langdurende zorg. Academy het Dorp voert daarbij ook wetenschappelijk onderzoek uit. De Heus en Smeets bespreken de randvoorwaarden en aandachtspunten voor een succesvolle implementatie en opschaling van slim incontinentiemateriaal.
Skipr organiseert op 18 november de vraag-antwoordsessie Aan de slag met tijdbesparing in de ouderenzorg – Wat houdt u tegen?
Heeft u vragen voor Arend de Heus of Odile Smeets? U kunt ze via onderstaand formulier stellen.
Het gesprek vindt 18 november rond het middaguur plaats. De opname komt in de loop van de middag online.
Koos Dirkse
Je kunt miljoenen besteden aan innovaties, opleidingen, digitalisering, leefstijlmonitoring, derde generatie zorgdomotica en slim incontinentiemateriaal om minder tijd kwijt te zijn bij de ouderenzorg, maar daarmee is het grote probleem niet opgelost. Het probleem is personeelstekort en dat los je beslist niet op met bovenstaande ideeën. Dat los je op door meer personeel aan te nemen en die goede arbeidsvoorwaarden te bieden en een loon dat past. Wanneer gaan beleidsvoerders eens normaal denken in plaats van dat bureaucratische interessante gedoe! Door dit soort waanideeën is de zorg de laatste jaren finaal naar de bliksem geholpen! Schaamteloos!