Het plan werd deze zomer opgesteld door het Landelijk Coördinatiecentrum Patiëntenspreiding (LCPS) en de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC). Zowel NVIC-voorman Diederik Gommers als een woordvoerder van het LCPS bevestigt dit aan de krant.
Drie ziekenhuizen
De top van het LCPS presenteerde het plan, in handen van de Volkskrant, op 17 september aan hoge ambtenaren van het ministerie. Het plan had moeten leiden tot 96 extra ic-bedden (vier cohortafdelingen van 24 bedden) in het calamiteitenhospitaal in Utrecht, en in de deels leegstaande ziekenhuizen Bronovo in Den Haag en het St. Jansdal in Lelystad. De bedden waren bestemd voor coronapatiënten (en eventueel grieppatiënten) zonder ernstige complicaties. (ANP)
Olaf Wijman
Ben bang dat dit (demissionaire) kabinet nog veel meer hele foute beslissingen heeft genomen hoogstwaarschijnlijk ten koste van veel mensenlevens, gezondheids-, economische en nog een aantal andere schades. De vraag is of dit zo maar ongestraft mag blijven.
Olaf Wijman
Maurice van den Bosch
CEO OLVG
13 uur geleden op Linkedin:
De crisis leert ons met harde hand hoe belangrijk het is extra te investeren in cruciale sectoren als onderwijs, politie en zorg. Alleen als we de publieke sector versterken met mensen, nieuwe infrastructuur en technologie (in de hele keten) komen we hier doorheen. Anders wordt het elk najaar een lockdown. Er blijven nieuwe varianten komen, en de vaccinatiegraad kan hoger maar is met 86% in de voorhoede van Europa.
Wat noodzakelijk is: budget en plannen in een nieuw #regeerakkoord. Ben oprecht benieuwd? En leren van eerdere vergissingen om niet door te pakken op gemaakte plannen ?? https://lnkd.in/dSzndgFh In een lockdown zijn kinderen, scholieren, ondernemers, wachtende patiënten en eenzame ouderen, het echte kind van de rekening.