Inmiddels zijn zo’n 300 partijen bij de Green Deal Duurzame Zorg 2.0 aangesloten. Medici, bestuurders, banken, verzekeraars en onderwijs werken steeds nauwer samen. ‘Duurzaamheid is een zeer vreugdevol dossier’, aldus Bertine Lahuis, bestuursvoorzitter van Radboudumc.
Van idee naar totaalaanpak
Desalniettemin aarzelen sommige zorgbestuurders om duurzaamheid in het beleid te borgen. Of het komt ondanks al het enthousiasme nog niet helemaal uit de verf. ‘Veel zorginstellingen en ziekenhuizen barsten van de goede ideeën die hun organisatie effectiever en duurzamer kunnen maken. Toch blijven die soms op de plank liggen’, constateert Intrakoop-consultant Jan Holsappel. Welke argumenten zijn er om met duurzame zorg aan de slag te gaan? Wat zijn de beroemde obstakels? Hoe gaat u daar als zorgbestuurder mee om en waar kunt u terecht voor knowhow? Daarover vertelt Jan Holsappel tijdens de Q&A van Skipr. Ook geeft hij tips hoe u goede ideeën vertaalt naar een concrete totaalaanpak.
Bertine Lahuis is ook van de partij. Vanuit 10 jaar aan duurzaamheidsbeleid-ervaring spreekt zij over de start van verduurzaming, de geleerde lessen en hoe Radboudumc duurzame uitdagingen omzet in oplossingen.
Stel uw vraag
Skipr organiseert op woensdag 23 februari de vraag-antwoordsessie Aan de slag met duurzame zorg. Heeft u vragen voor Bertine Lahuis of Jan Holsappel? U kunt ze via onderstaand formulier stellen.
Daarnaast kunt u aangeven welke hobbel u ervaart op weg naar een duurzame zorgorganisatie. Uw antwoord wordt meegenomen in de Q&A en in het onderzoek dat Joosje Overgoor binnen Intrakoop op dit onderwerp verricht.