De ambitie van Galjee was om Gelre als topklinisch ziekenhuis verder te ontwikkelen, zo vertelde hij Zorgvisie bij zijn aanstelling in 2016. “Sindsdien zijn in de organisatie grote veranderingen doorgevoerd, mede gericht op verdere integratie van de vakgroepen ‘over de IJssel heen’ en op meer eigen verantwoordelijkheid voor management en werknemers”, schrijft Maarten Rook namens de raad van toezicht Gelre Ziekenhuizen.
Gelre
Volgens Galjee moet de zorg op de schop. Hij overwoog een aantal afdelingen van het ziekenhuis te sluiten. Het Gelre is daarvoor een onderzoek gestart en neemt momenteel alle afdelingen onder de loep, waaronder de IC en SEH. Wat zelfs leidde tot Kamervragen. In de loop van dit jaar komt Gelre ziekenhuizen met de uitkomsten. Galjee werkt er dan niet meer.
Een stap verder
In een persbericht van Gelre laat de vertrekkend bestuurder weten te hopen dat zijn opvolger Gelre ziekenhuizen een stap verder kan brengen. “Ik maak daarvoor ruimte door binnenkort afscheid te nemen. Ik ga mij richten op een nieuwe fase in mijn leven. Binnenkort hoop ik 65 te worden, een moment voor heroriëntatie en iets meer rust.”
Opvolger
Gelre ziekenhuizen beraadt zich nog op de opvolger van Galjee, stelt Maarten Rook, voorzitter van de raad van toezicht. Edwin Maalderink en Elza den Hertog, beiden lid van de raad van bestuur, nemen vanaf dat moment de voorzitterstaken voorlopig waar.