• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

  1. Lisa van Rossum

    Heel goed en belangrijk dat dit weer benadrukt wordt! (Zorg)organisaties kunnen de maatschappelijke opgave die er ligt (niet alleen t.a.v. ouderenzorg, maar zorgbreed) niet alleen aan. Succesvolle samenwerkingsverbanden zijn er echter maar schaars, de resultaten blijven op zo veel plekken achter en de frustraties zijn groot. Ik verwijs men graag naar het artikel dat ik samen met een collega heb geschreven op basis van onze ervaringen in samenwerkingen: ‘Samen Veranderen, een spel dat je in de vingers moet krijgen’. Het biedt inzicht en concrete handvatten. Neem vooral contact op als wij kunnen helpen bij een samenwerkingsopgave! https://www.tenhavecm.com/samen-veranderen-een-spel-dat-je-in-de-vingers-moet-krijgen/
    Groeten, Lisa van Rossum (organisatieadviseur TEN HAVE Change Management)

  2. Koos Dirkse

    Dit is weer beleid, bedacht van achter een bureau! De oudere wordt gezien als een kostenpost, die binnen de regeltjes moet passen. “De zorgkosten stijgen naarmate men ouder wordt”. Daar behoef je geen onderzoek voor te doen! Wat betreft preventie zijn er wel een aantal factoren te noemen die bijdragen aan het welzijn van ouderen!

  3. Frank Conijn

    Wat goede samenwerking in de weg staat is de gesplitste financiële stromen. Het loont voor zorgverzekeraars te weinig om in te zetten op langer thuis blijven wonen en preventie van aandoeningen die opname in en verpleeghuis noodzakelijk maken. Want de verpleeghuiskosten komen voor rekening van de overheid.
    .
    Voor echt goede samenwerking zou er dus een model moeten komen a la de Britse NHS: één, publieke zorgverzekeraar die zowel de cure als de care betaalt en managet.