PGGM&CO doet dit soort onderzoeken regelmatig. In voorgaande jaren maakten zorg- en welzijnsmedewerkers zich vooral zorgen over (eerder) stoppen met werken en hun gezondheid. Nu maken ze zich vooral zorgen over eenvoudigweg rondkomen.
Druk
Henriette Davelaar, directeur PGGM&CO: “We weten uit eerdere onderzoeken dat zorg- en welzijnsmedewerkers al langere tijd onder druk staan, zich zorgen maken over hun gezondheid en mentaal minder fit zijn dan de rest van werkend Nederland. De groeiende zorgen om hun financiën en simpelweg kunnen rondkomen, helpen niet bij het herstel van de mentale fitheid van zorg- en welzijnsmedewerkers en de sector.”
Vraag en bied hulp
Volgens Davelaar is het zaak dat medewerkers zelf en hun werkgevers zich hiervan bewust zijn, tijdig aan de bel trekken en hulp vragen en aanbieden. Vergeleken met andere sectoren zijn werkgevers in zorg- en welzijn minder vaak op de hoogte van de financiële situatie van hun medewerkers.
Arne van Oranje
Niet alleen de werknemers hebben het financieel moeilijker maar ook de werkgevers van deze werknemers, met name in de GGZ.
Bericht: https://www.denederlandseggz.nl/nieuws/2022/ggz-instellingen-stevenen-af-op-miljoenenverlies