• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

  1. J Vandenberg

    Dat is niet vreemd. De doorsnee leidingevende verdient een fractie meer dan diegene die aangestuurd wordt.
    Onder het motto “je krijgt wat je betaald” is een leddingevende zwaar onderbetaald. Goede leidinggevende kunnen om die reden zeldzaam zijn.

  2. Magans

    Spijtig om het keer op keer te lezen en te ervaren in de praktijk dat zorgmedewerkers vertrekken uit de zorg doordat zij niet gehoord, gezien en gewaardeerd worden door hun leidinggevende.
    En dat het na jaren nog steeds niet veranderd is!
    Ik weet precies waar het misgaat en hoe we dit kunnen transformeren tot een blijvende verbetering.

  3. S.cardiff@fontys.nl

    Dit studie van Nivel heeft (weer) bevestigd dat leiderschap door team leiders een belangrijke factor, maar als je het goed leest, is het niet de enige factor. Met toekenning van steun aan het project Samen aan Z (meer info and inschrijving via https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dese/dienst-werk/blijf-aan-z/vervolg-blijf-aan-z.html) erkent Interreg Vlaanderen/Nederland (https://www.grensregio.eu/projecten/samen-aan-z) de noodzaak om hier aan te werken. Een pakket van ontwikkeltrajecten voor leidinggevenden, teamleden (team champions), pas afgestudeerden en mensen die innovaties leiden. Met daarbij een dashboard on de signalen van intentie om te vertrekken tijdig op te merken.

  4. Frank Conijn

    10 tot 20 procent vind ik niet vaak. Desalniettemin is het natuurlijk wel zaak om dat aspect te adresseren en waar mogelijk te verbeteren. Daarvoor zijn o.a. nodig: een goed personeelsbeoordelingssysteem en een dito medewerkerstevredenheidsonderzoek.
    .
    Voor de kwaliteitscriteria waar die aan zouden moeten voldoen, zie https://conijnconsultancy.com/personeelsonderzoek.