Dat blijkt uit berichtgeving van Dagblad van het Noorden. Zorgverzekeraar Menzis stelt dat schaars personeel beschikbaar moet zijn voor mensen die dit het hardst nodig hebben.
Lentis zelf wil geen verdere uitleg geven. Een deel van de huisartsen is wel geïnformeerd. De huisartsen verwachten dat de druk op de praktijkondersteuners (POH) ggz hierdoor nog verder toeneemt.
Jorrit Stroosma
Dat betekend dat er tussen de 500 en 600 mensen die er jaarlijks behandeld worden in de basis GGZ door Lentis weer op het bord komen van de andere GGZ aanbieders in Groningen stad en provincie, hier zijn de wachttijden al 3 maanden tot 1 jaar. Ook de huisarts en de POH-GGZ zullen weer langer mensen moeten ondersteuning die nog op langer wordende wachtlijsten komen te staan.
Wie geen Dagblad van het Noorden abonnement heeft kan het verhaal ook lezen op de website van RTV Noord: https://www.rtvnoord.nl/nieuws/1124906/lentis-stopt-met-basis-ggz-wachtlijsten-voor-psychische-problemen-zullen-toenemen
Ik vind dit geen onlogische actie van Lentis, al tijden is er een grote uittocht aan de gang van jonge GGZ behandelaren bij Lentis en oude GGZ behandelaren gaan met pensioen. Dan moet je je aanwezige behandelcapaciteit efficienter gaan inzetten.
Als meer grote GGZ instellingen dit voorbeeld gaan volgen lopen de wachttijden op naar 1 of meerdere jaren voor de basis GGZ.