• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

  1. Rens de Haas

    Er wordt gesteld dat het aantal diefstallen met 70 %. Dat is lijkt mij erg veel. Naar mijn idee wordt door medewerkers al sinds mensen heugenis medicatie gebruikt uit medicatiekast van de instellingen. Is hier meer onderzoek over bekend? Medewerkers zitten dicht bij het vuur en dat is soms verleidelijk. Waar ik persoonlijk veel moeite mee heb, dat de medewerkers als crimineel beschouwd worden. Het is in 99% van de gevallen een gewoonte. Als werkgever zou ik in plaats van mensen meteen te ontslaan eerst onderzoek doen, wat de reden of oorzaak is. Medewerkers in de zorg zijn mensen die mensen willen helpen en niet op medicijnen uit zijn. Een medewerker een snoepwinkel neemt ook wel eens snoepje. Ik wil er niet lichtzinnig over zijn, maar de huidige aanpak lijkt mij niet vruchtbaar. Dit leidt lijkt op de incidenten-cultuur die ook onze politiek en Rijksoverheid toepast. Een incident en meteen maatregelen zonder eens goed na te denken. Met enorme gevolgen, denk hierbij aan de toeslagenaffaire. Organisaties zouden beter in kunnen steken op educatie, voorlichting en communicatie in plaats van meteen hardvochtig handelen. Bij diefstal hard optreden is een goed beleid, we moeten onze cliënten beschermen. Dit verhaal vind ik significant van een andere orde. Hier zit een cultureel aspect aan, daar moet het accent liggen wat mij betreft.

  2. Schuiringa

    Waarom stelen zorgverleners spullen.

    Ze verdienen te weinig

  3. Wine te Meerman

    De onderbouwing voor de eerste regel van dit artikel: “Het aantal diefstallen van medicijnen door zorgmedewerkers is de afgelopen twee jaar gestegen met 70 procent.” vind ik niet terug in het artikel. Ik lees wel dat het aantal door Hoffman onderzochte medicijndiefstallen is gestegen van 40 naar 65. Dat is een stijging van 62,5 %, maar het kan natuurlijk zijn dat er vaker onderzoek wordt gedaan zonder dat er meer diefstal is van medicatie. Het lijkt mij dat dit punt aanpassing behoeft voordat het cijfer 70 % een eigen leven gaat leiden.