• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

  1. Olaf Wijman

    Zijn mantelzorgers en vrijwilligers ook gevraagd om tot deze rolinvulling te komen? En de professionals? Of vanachter het bureau bedacht?

  2. reneedekker

    Voorbehouden handelingen door mantelzorgers? Dit moet de IGJ toch even uitleggen. Risicovolle handelingen lijkt mij de grens. Bij voorbehouden handelingen zou een bevoegd en bekwaam hulpverlener toezicht moeten houden. Dus wat is de toegevoegde waarde? (Onder supervisie) En gaat het hier alleen om injecties?

  3. J. Meintjens

    En dan een heel venijnig staartje: “De zorgaanbieder die vrijwilligers inzet, is verantwoordelijk is voor het handelen van de vrijwilligers.”
    Hoewel het werkwoord ‘inzet’ anders doet vermoeden, heb je als zorgverlener natuurlijk helemaal geen gezagsverhouding met de betreffende mantelzorger, dus het is best problematisch als je wel verantwoordelijk bent voor het handelen (en nalaten?) van die mantelzorger.
    Kortom: deze bezuiniging heeft (beperkte maar onmiskenbare) fysieke risico’s voor de patiënt en vanwege een nieuwe slecht in te vullen verantwoordelijkheid nu ook juridische risico’s voor zorgverleners.

  4. Bart Zwagemaker

    Een heel goede stap in een heel goede richting! De inzet van vrijwilligers en mantelzorgers is onmisbaar in de zorg. Dat was hij al: in veel gevallen is het netwerk van mensen met een zorgvraag al jaren in touw om hun moeder, buurman of vriend zo lang mogelijk zelfstandig te houden. Op een zeker moment komt ook de ondersteuning van een zorgorganisatie in beeld. Wat is het dan goed om de ervaringskennis die mantelzorgers en vrijwilligers hebben opgedaan te erkennen en te waarderen! Het vastleggen van deze afspraken en het werken aan bekwaamheid, zoals de inspectie voorstaat sluiten daar goed bij aan.
    Omring ziet de waarde van de inzet door het netwerk rond onze klanten. Niet voor niets investeren we in trainingen voor vrijwilligers, doen we pilots waarbij de krachten en talenten binnen iemands netwerk inventariseren, en gaan we onder meer met onze medewerkers in gesprek over hoe we de samenwerking kunnen vormgeven. Er is nog een lange weg te gaan op dit gebied, maar ook die weg begint met deze eerste goede stap!