Tevens zijn er afspraken gemaakt over praktijkruimten, inventaris en voormalig Co-Med personeel indien dat nodig is. De curatoren ontvangen hiervoor een vergoeding van de zorgverzekeraars van ongeveer een miljoen euro. Hoewel zorgverzekeraars aangaven dat zij het maatschappelijk onwenselijk vinden om te betalen voor de praktijkoverdracht, hebben ze begrip voor de rol van de curatoren die zijn belast met het beheer en de vereffening van de failliete boedel.
Zorgverzekeraars zien in dat een financiële vergoeding noodzakelijk is om de medewerking van de curatoren te verkrijgen en sneller vaste oplossingen voor patiënten te kunnen realiseren. Tegelijkertijd onderkennen de curatoren dat zij bij de uitoefening van hun taak rekening hebben te houden met maatschappelijke belangen en dat zij hier altijd rekening mee hebben gehouden.
Patiënten worden geïnformeerd op het moment dat de vaste oplossing voor hen beschikbaar is, beloven de betrokken partijen. Tot de tijd dat de nieuwe praktijken de zorg overnemen, kunnen patiënten – net als de afgelopen periode – voor huisartsenzorg terecht bij hun alternatieve oplossing.
Jorrit Stroosma
Ik weet dat dat nog officieel (misschien) vastgesteld moet worden maar dat Co-Med bestuurders nog “beloond” worden voor het wanbeleid wat ze gevoerd hebben met deze miljoen euro van ons premiegeld is natuurlijk zeer wanstaltig. Ik hoop dat de Co-Med bestuurders nog financieel flink mogen bloeden voor deze cluster fuck en dat andere private investeerders zich meer gaan afvragen of de zorg wel een goed verdienmodel is door de zorg te verschralen, of zoals kapitalisten het noemen, door een efficiency slag.