• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

  1. Jorrit Stroosma

    Dit plan werkt goede tot er een kabinet zit wat de compensatie voor chronisch zieken weer vermindert of afschaft.
    In 2017 hebben ze de compensatie voor langdurige/chronische behandelingen in de GGZ ook afgeschaft waardoor de wachtlijsten enorm zijn toegenomen want de zorgverzekeraars trapten nog harder op de rem met de zorgplafonds. Het vervolg was dat veel middel en grote GGZ instellingen het beleid nog harder gingen toespitsen op kortdurende behandelingen, ook bij patiënten waar dat contraproductief is om kortdurend te behandelen.

  2. c.blankers1@kpnplanet.nl

    Ik zou zeggen: wacht niet te lang mee. De koe bij de horens vatten. De zorg wordt onbetaalbaar voor de zwakkeren. Ik merk het nu al!

  3. College Perinatale Zorg

    In een ver verleden heeft de branche organisatie van tandartsen KNMT een vergelijkbaar initiatief opgericht: Tandplan. Goed om daar ook de wijze lessen van mee te nemen bij eventuele uitwerking van deze plannen.

  4. wulf@mede-menszijn.nl

    Minder zorgverzekeringen, ze zitten parallel allemaal hetzelfde te doen tbv omzet, zou ook al helpen. Geldt trouwens ook voor energiebedrijven.