FoodforCare gaat een samenwerking aan met champignonproducent Scelta Mushrooms. Het bedrijf ontwikkelde een natuurlijke smaakversterker van de voetjes en het blancheervocht van champignons. Omdat de smaakversterker geen suiker en zout bevat wil FoodforCare deze in eerste instantie gebruiken in de gerechten voor nierpatiënten.
FoodforCare specialiseert zich in het produceren, bereiden en uitserveren van verse gerechten en dranken die aantoonbaar herstel bevorderen. Doordat de Scelta Taste Accelerator geen natrium en suiker bevat zijn de toepassingen binnen de gastronomie in de zorg talrijk, stelt FoodforCare. Uitdagingen rondom zout- en suikerreductie zijn in de zorg immers aan de orde van de dag.
FoodforCare richt zich met de Taste Accelerator eerst op nierpatiënten. Dezelfde toepassing blijkt echter ook inzetbaar bij cardiologische aandoeningen en leent zich uitstekend voor koolhydraatarme gerechten (voor o.a. diabetici), aldus de gastronomische dienstverlener.