Niels Bron, Niels Zillig en Robin Schaap, de koks van Rivas Zorggroep, zijn als eerste geëindigd in de finale van ‘Het beste Menu van de Zorg 2017’. Deze wedstrijd vond donderdag 16 november plaats tijdens de Dag van de Gastvrijheid in het Beatrixtheater in Utrecht.
De wedstrijd moet koks in de zorg stimuleren om elke dag weer een gevarieerd menu samen te laten stellen. ‘Het beste Menu van de Zorg’ moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Voorwaarde voor de wedstrijd was dat de deelnemers een driegangen menu samenstelden voor maximaal 4 euro. Het menu moet toepasbaar zijn binnen de zorg én de voedingswaarden dienen te voldoen aan gezonde en verantwoorde voeding.
De jury bestond uit Meesterkok Sjaak Jobse, Jacqueline Huisman-van Berkel van de cliëntenraad STMR en Jaap de Graaf, journalist op het gebied van eten, drinken en gastvrijheid. De jury beoordeelde o.a. op smaak, presentatie en samenwerking van het team.
De koks van Rivas kregen uit handen van chef-kok Pierre Wind een prijs van 5000 euro.