Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) heeft oud-topman Guus de Jong, die nog in dienst was als werknemer, geschorst met het oog op zijn ontslag. Sinds zijn aftreden als bestuursvoorzitter vervulde De Jong een functie als coördinator van de revalidatieartsenpraktijk.
SGL-woordvoerder Paul ’t Lam zegt dat de huidige raad van toezicht een onderzoek had gelast naar omstandigheden onder zijn bestuur. KPMG heeft dit onderzoek uitgevoerd. Volgens de woordvoerder gaven de resultaten aanleiding om De Jong als werknemer te schorsen. Deze zaak staat los van de recente berichten over fraude, benadrukt de woordvoerder. De Jong was niet bereikbaar voor commentaar.
Fraude-onderzoek
De Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (Fiod) voert een fraudeonderzoek uit dat zich zeer waarschijnlijk richt op dubieuze geldstromen tussen SGL en Tara-manda BV, een bedrijf dat cliënten van de gehandicaptenstichting dagactiviteiten aanbiedt. Dat meldt dagblad De Limburger. De krant meldde maandag dat na de FIOD ook de zorgverzekeraars onderzoek uitvoeren naar mogelijke fraude met zorggeld van cliënten van de Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL). SGL-woordvoerder Paul ’t Lam ontkent dit. Volgens hem heeft SGL-bestuurder Leon Poels donderdag op eigen initiatief het Zorgkantoor bijgepraat over het Fiod-onderzoek. Verder zou de FIOD geen inval hebben gedaan bij SGL. Het gaat volgens ’t Lam om invallen bij Tara-manda BV en stichting Zorg en Ondersteuning waarvan De Jong bestuurder. SGL maakt gebruik van diensten van deze stichting, zoals van de manege en de zorgboerderij.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog. Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.