Over deze masterclass
The (how not to) crash course for AI
Artificial intelligence (AI) rukt zo snel op in de zorg dat ontwikkelingen nauwelijks bij te houden zijn. Aan de toegevoegde waarde wordt niet getwijfeld. Diverse succesvolle initiatieven zorgen voor een honger naar meer. Maar toch blijkt het optimaal benutten van de potentie van AI in de praktijk lastig.
Investeer nu in actuele kennis over AI
Nu is het moment om te investeren in uw kennis over AI. Want voor het laten slagen van AI in uw zorgorganisatie is juiste actuele kennis en een gestructureerde aanpak essentieel. Als leider bent u nu aan zet. Tijdens de Skipr Masterclass Artificial Intelligence nemen experts en koplopers uit de praktijk u in één dag mee over de ins en outs van AI.
Daarom deze masterclass:
- Ontdek welke kansen en mogelijkheden AI biedt voor uw zorgorganisatie;
- Ontdek de recente ontwikkelingen en tools op het gebied van AI;
- Leer van praktijkvoorbeelden en krijg inzicht in de succesfacturen en valkuilen van de implementatie van AI;
85% van alle AI projecten komen nooit tot productie, maar blijven eindeloos in de ontwikkelfase hangen. Ontdek in één dag hoe u AI succesvol inzet in uw organisatie.
Informatie
Datum
12 november 2024
Locatie
Van der Valk Hotel Houten, Houten
Tarief
- Standaard tarief
- € 499,-
- Collegatarief (v.a. 3 pers.)
- € 349,-
Programma
Jessica Workum neemt u mee in de recente ontwikkelingen en laat aan de hand van pakkende voorbeelden zien waar we op dit moment staan als het gaat om AI. U leert welke toepassingen en tools er zijn op het gebied van AI. Wat betekenen deze nieuwe ontwikkelingen voor de zorg?
De inzet van AI in de gezondheidszorg wordt omgeven door hoge verwachtingen en grootse beloften. Echter, de ontwikkeling en toepassing van AI-modellen gaat gepaard met aanzienlijke ethische uitdagingen en vraagstukken rondom adoptie en implementatie. AI-systemen kunnen onbedoeld bestaande ongelijkheden in de gezondheidszorg versterken. Verschillende studies hebben aangetoond dat AI-modellen vooroordelen kunnen vertonen die resulteren in nadelige zorg en benadeling bij bepaalde patiëntengroepen.
Een ander significant vraagstuk is de beheersbaarheid van de data die de basis vormen voor AI-modellen. Het waarborgen van de kwaliteit en integriteit van deze data is essentieel om betrouwbare en veilige AI-oplossingen te kunnen bieden. Onzorgvuldig beheerde of slecht gecontroleerde data kunnen leiden tot onbetrouwbare resultaten die de gezondheid van patiënten in gevaar brengen.
Het is daarom van cruciaal belang dat we deze uitdagingen aanpakken om verantwoord en veilig gebruik van AI, oftewel responsible AI, te garanderen in de gezondheidszorg. In reactie hierop is het Responsible and Ethical AI in Healthcare Lab (REAiHL) opgericht. Dit initiatief, een samenwerking tussen TU Delft, SAS en Erasmus MC, vormt een essentieel platform voor het onderzoeken en ontwikkelen van methodieken om AI op een ethisch verantwoorde wijze te implementeren binnen de medische sector. REAiHL focust op de klinische vertaling van ethische principes naar technologische toepassingen, met als doel een veilige en rechtvaardige digitale gezondheidsomgeving te creëren.Gedurende deze sessie zullen we ons richten op de uitdagingen en strategieën rond de adoptie en verantwoordelijk ontwikkeling en implementatie van AI in de gezondheidszorg.
Door de inzet van AI spraakherkenning heeft de huisarts in de spreekkamer tijdens een consult de handen vrij voor de patiënt. Na afloop belandt er, na controle door de arts, een samenvatting in het dossier. Dit zorgt voor meer tijd en aandacht voor de patiënt en voor meer werkplezier. Want administratie is dan ook een van de grootste ergernissen van professionals. De AI spraakherkenning is geoptimaliseerd voor de zorg en herkent medische terminologie. In de huisartsenzorg wordt de AI spraakherkenning nu al succesvol ingezet, samenwerking om de technologie in andere (zorg)domeinen te gebruiken is gestart. Ook wordt er gewerkt aan gecodeerd vastleggen, verwijzingen / labaanvragen, slimme verwijzingen naar relevante bronnen en meer.
Co-founders Maarten Timmers en Thomas Kluiters geven een live demo en delen hun kennis en ervaring over AI spraakherkenning.
Wat kan de zorg leren van andere sectoren? Geoffrey van Meer is een veelzijdige data-evangelist en heeft een track record in het creëren van waarde voor mensen en bedrijven via data, analytics en innovatie. Hij deelt op inspirerende wijze welke AI toepassingen worden gebruikt in de media- en energiesector en welke strategische keuzes daarvoor nodig zijn.
85% van alle AI projecten komen nooit tot productie, maar blijven eindeloos in de ontwikkelfase hangen. Toch zijn er diverse succesvolle initiatieven van AI in de zorg. Tijdens deze talkshow vertellen experts van succesvolle praktijkcases hun ‘why, how en what’. Hierbij staat het vraagstuk ‘implementeren van AI’ centraal. Egge van der Poel diept tijdens een interview met Sade Faneyte, Ilse Kant en Sara Ben Hmido de volgende vraagstukken uit:
- Hoe geeft u vorm aan de implementatie van AI?
- Wat zijn de uitdagingen en oplossingen bij implementatie van AI?
- Hoe implementeert u AI op een ethisch verantwoorde manier?
- Hoe enthousiasmeert u de organisatie? Hoe creëert u een beweging?
- Wat betekent de AI act voor de praktijk?
Egge van der Poel deelt zijn persoonlijke visie op de hype rondom AI , complexiteit en leren en hoe we daar op een verantwoorde manier binnen allerlei organisaties waarde mee kunnen creëren.
Tijdens deze lezing leert u:
- Hoe AI op een verantwoorde manier ingezet kan worden in de zorgsector
- Waarom datagedreven werken én datagedragen besturen nodig zijn
- Praktische tips en tricks voor het gebruik van AI in uw organisatie
Voor wie?
Deze masterclass is ontwikkeld voor beleidsmakers in de zorg. De vorige edities werden bezocht door:
- directeur, manager, afdelingshoofd
- lid raad van bestuur / toezicht
- business analist, controller
- medisch specialist, huisarts
- adviseur, projectleider, stafmedewerker
Podcast AI in de zorg
Accreditatie
De masterclass AI in de zorg is voor 5 punten geaccrediteerd door ABAN (medisch specialisten en huisartsen).
In één dag
85% van alle AI projecten komen nooit tot productie, maar blijven eindeloos in de ontwikkelfase hangen. Ontdek in één dag hoe u AI succesvol inzet in uw organisatie.
Als leider bent u nu aan zet. Investeer in actuele kennis over AI. Schrijf u in.
Aanrader
96% van de deelnemers van voorgaande edities raadt deze masterclass aan.
Reviews
Deze masterclass is beoordeeld met een 8!
Sprekers
Egge van der Poel
Michel van Genderen
Maarten Timmers
Thomas Kluiters
Sade Faneyte
Jessica Workum
Sara Ben Hmido
Geoffrey van Meer
Ilse Kant
Bent u klaar voor
de masterclass Artificial Intelligence in de zorg?
Schrijf u snel en eenvoudig in.
Locatie
Van der Valk Hotel Houten
Hoofdveste 25
3992 DH Houten
Eenmalige investering
- Collegatarief (v.a. 3 personen) 349,-
- Regulier tarief: 499,-
- Vroegboekkorting: 399,-
Vragen?
Bel 030 – 638 36 38 of mail ons via aanmelder@bsl.nl
Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met dorien.dejong@bsl.nl