• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

  1. wulf@mede-menszijn.nl

    Zorgverzekeringen. Liever geen medicijn dan een duur medicijn?

  2. lucas03

    1) wereldwijd zijn er overal tekorten aan medicijnen
    2) 70% ervan komt uit India of China – monopolisering dus
    3) Europese Cie. en parlement verzuimden om farmaceutische industrie te verplichten om gedeelte van noodzakelijke medicijnen in Europa te produceren (dwang licenties)
    4) huisartsen schrijven veelal tussen 60 en 120 verschillende geneesmiddelen voor. M.i. zijn die nog steeds grotendeels beschikbaar.
    5) Uit HARM-onderzoek bleek dat er onnodig veel patiënten in ziekenhuizen worden opgenomen vanwege onjuiste medicatie voorschrijven…
    6) sinds de Bonus & Kortingen (claw back) eind negentiger jaren, hebben generiek voorschrijven en preventiebeleid van verzekeraars de kosten van de geneesmiddelenverstrekking in de eerstelijn sinds 2006 gestabiliseerd op omstreeks € 6 miljard. Er vonden zelfs meer verstrekkingen plaats aan vooral ouderen. Dat leverde een gigantische besparing op van vele miljarden Euro’s. Die konden worden aangewend voor de zorg!

  3. c.blankers1@kpnplanet.nl

    Dit hele beleid is een rommelmarkt geworden.
    Een rommelmarkt waar ‘knappe koppen’ hun waar aan de kwetsbare mens ‘verkopen’. Succes ermee. ik maak gebruik van de orthomolec. zorg. Huisartsen en apothekers zien mij ook zelden. Waar betaal ik een abonnement voor?