• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

  1. Peter Koopman

    Verpleegkundigen zijn persoonlijk verantwoordelijk voor de kwaliteit van hun professionele zorg voor patiënten. ( Wet BiG; tuchtwet ). Over de beroepsinhoud ontvangen ze geen leiding. Een contract als zzp-er zou daar rekening mee moeten houden. Ook in loondienst is dit een gegeven, behalve als er sprake is van de organisatievorm “machinebureaucratie” waarin werknemers “slechts” een radertje in het geheel vormen. Maar daar wordt de professionele zelfstandigheid niet erkend en is er ook geen plaats voor zzp-ers. In de professionele organisatievorm van zorgorganisaties, zeker wat betreft het primair proces (“patiëntenzorg” ) worden verpleegkundigen volwaardig ingezet, dus ook zzp-ers, toch?

  2. Frans Brouwer

    ‘Jurriën Koops’ ziet z’n verdienmodel in gevaar – de zorg is in de knel gekomen door inzet van ZZP’ers en zorg cowboy kantoren die de prijs sterk heeft doen oplopen – de belastingdienst gaat nu gewoon doen wat ze vanaf het begin al hadden moeten doen – verkapt werknemer opsporen en beboeten , niet meer niet minder .

  3. Jorrit Stroosma

    Als zorgverlener moet je samenwerken binnen de zorginstelling en elke zorginstelling heeft een eigen beleid omtrent het leveren van zorg. Dan kun je niet als ZZP zorgverlener (BIG of geen BIG) op eigen houtje gaan opereren binnen een zorginstelling dus zul je in meer of mindere mate aanwijzingen moeten opvolgen van een leidinggevende en conformeren aan het beleid. De ZZP regels zoals die er nu zijn werken niet voor de zorg en is bijna elke opdrachtgever in overtreding .