• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

  1. hgk

    Dat hoge boetes niet het gewenste effect hebben voor beboette mensen met geringe financiele middelen is evident…ze raken alleen maar dieper in de schulden. Een eveneens niet plezierige, maar voor betrokkenen waarschijnlijk wel effectiever maatregel zou kunnen zijn om de zorgtoeslag waar iemand recht op heeft door de Belastingdienst aan de zorgverzekeraar uit te laten betalen. Op het moment waarop iemand bijvoorbeeld 3 maanden de zorgpremie niet heeft voldaan. Op deze wijze loopt de schuld in elk geval na die drie maanden hooguit met enkele tientjes per maand op. Natuurlijk zullen mensen hun zorgtoeslag missen, en dit zelfs als een “boete” ervaren, maar het prikkelt wellicht om eerder bij de gemeente aan te kloppen voor hulp.

  2. HHor

    De problemen met het betalen van de zorgpremie dienen niet opgelost te worden met boetes en het herverdelen van zorgtoeslag. Dit dient opgelost te worden met het verlangen van de zorgpremie en het afschaffen van een zorgtoeslag. De elk jaar drastisch stijgende premie is een molensteen die mensen alleen maar dieper het nood in duwt. Daarnaast consumeren mensen die het net wel nog kunnen betalen gewoon extra, omdat ze zo veel premie moeten betalen. Verder moeten zorgverzekeraars en de MSB’s het kapitaal dat zij als reserve aanhouden gebruiken voor zorg. Niet om rendement mee te maken. Laat Agema hier eens iets aan doen. De andere zorgministers hebben dit nooit gedaan. Schippers is een van de ministers die dit mogelijk heeft gemaakt en heeft gezorgd dat alle vrijgevestigde medisch specialisten een mooie bv hebben waardoor ze minder belasting betalen. Tweede Kamer wordt eens wakker.