• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 5

  1. Rintjemt

    Wat betreft naturapolissen die nauwelijks verschillen, behalve op het vergoedingspercentage van niet-gecontracteerde zorg:

    Grootste en belangrijkste hobbel bij de keuze tussen zorgverzekeraars hiervoor is en blijft het feit, dat er nog steeds zorgverzekeraars zijn, die aan het eind van het jaar geen contract hebben afgesloten met bepaalde zorgleveranciers (ziekenhuizen bv.).
    Sterker nog: soms duurt dat proces daarna nog wekenlang door.
    Toch moet je als klant dus een keuze maken vóór het moment, dat duidelijk is waarvoor je gekozen hebt.
    In feite teken je dus een blanco cheque, want je weet niet of “jouw” zorgverzekeraar een contract heeft met bv. “jouw” voorkeur ziekenhuis.

  2. inakuiper@ADVlegal

    “Uitbreiding van het verbod op premiedifferentiatie stuit op Europees rechtelijke bezwaren.”
    Dit argument wordt wel vaker gebruikt zonder uitleg waarom. Wat zijn dan die bezwaren precies? Zonder uitleg komt het over als een dooddoener en het maakt lezers denk ik cynisch t.a.v. de EU.

    • Olaf Wijman

      en terecht

  3. Olaf Wijman

    Die zorgverzekeraars die niet ruim op tijd (voor 1 januari van het nieuwe polisjaar) hun zaakjes in orde hebben een flinke boete opleggen!

  4. Olaf Wijman

    Gaan we nu eindelijk eens stoppen met al die nauwelijks of niets van elkaar verschillende zorgverzekeraars? Één fatsoenlijke polis voor alle Nederlanders.