ActiZ vreest anders nog grotere problemen. Een miljoen thuiswonende ouderen heeft immers wijkzorg nodig, aldus de organisatie. “Een op de tien zorgmedewerkers is reeds uitgevallen door corona en het ziekteverzuim loopt op veel plekken snel op. Met het deels stilvallen van wijkverpleging zal het aantal onnodige ziekenhuisopnames zeker toenemen. Dat kunnen we ons niet permitteren, zeker niet met de dreiging van een derde coronagolf door de Britse virusmutatie”, aldus ActiZ.
Wijzigen vaccinatiestrategie
De Gezondheidsraad praat woensdag opnieuw over de vaccinatiestrategie en ActiZ vreest “het opnieuw wijzigen van de vaccinatiestrategie” door De Jonge doordat bevestiging van eerder gemaakte afspraken tot nog toe uitblijft.
Onmisbare schakel
“Wij gaan er vanuit dat de minister begrijpt dat het hier niet gaat om de voorrangswens van een of andere beroepsgroep, maar om het intact houden van een onmisbare schakel in de zorgketen en in de strijd tegen corona”, zegt ActiZ. (ANP)
Frans Fakkers
Wat best benadrukt mag worden is dat de wijkverpleging elke dag die miljoen thuiszorgvragers bezoekt en helpt. Dat betekent ook dat die circa 50.000 wijkverpleegkundigen per dag 20 bezoeken afleggen en de zorgvragers helpt. En er dus heel wat contacten zijn die risicovol kunnen zijn. Juist deze groep die de zorg in Nederland in tact houdt, zou niet zo laag in de lijn moeten staan. Het is schande dat dit niet gezien wordt en zo laag gewaardeerd wordt. Als zorgvrager ben ik niet bij machte dit te
veranderen, maar daarom wil ik nog wel de zorg van ACTIZ bevestigen.