• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Peter Koopman

    Mooi dat VWS geen uittocht verwacht van zzp-ers, die „schijnzelfstandig“ zouden zijn. Een „mening hebben dat het niet gaat regenen“ is in het algemeen beter dan zonder passende maatregelen „doorlopen“. Maar een „mening“ kan ook „dun ijs“ blijken, toch ? Artsen en verpleegkundigen allemaal in loondienst en bij voorkeur bij een regionale werkgever? Over bijvoorbeeld de loonkloof horen we niemand meer ! „In loondienst“ moet zichtbaar kunnen concurreren met de zzp status, dat helpt pas echt. Goed dat er meer publieke informatie komt over de aantrekkelijke positie in loondienst. We gaan het zien.

  2. Willem

    Beste Fleurtje,

    U heeft daadwerkelijk geen idee wat zich er afspeelt in de gezondheidszorg.
    Ik heb jaren gewerkt in loondienst in de gehandicaptenzorg en ouderenzorg.
    ik heb gezien hoe de zorg steeds slechter werd, En dan bedoel ik de zorg die gehandicapten en de ouderen krijgen. Met steeds minder mensen wordt er gewoon verwacht dat het allemaal maar wordt gedaan.
    De zorgmedewerker die “doet” het allemaal wel want zij laten de bewoners niet stikken. 3 van de 4 weekenden werken heel normaal. En veel meer werken dan je 34 urige werkweek door zieke collega’s, heel normaal.
    Tot dat er een punt kwam dat de zorgverlener die in loondienst was bewust voor zichzelf koos en zzp er werd. Ik werk nu met veel werkplezier als zzp er. Het gaat echter an kwaad tot erger in de zorg, Zorgverleners die nog in loondienst werken vallen massaal om, ziektecijfers van 10 a 12 % zijn heel gewoon. En ze blijven maar door gaan. Ik kan gewoon glashard zeggen: “ik werk maar 2 weekenden in de maand”. En ga me niet vertellen dat het in de toekomst allemaal beter gaat worden, echt niet. We hebben nu al 40000 vacatures. We hebben 230000 zzpers in de zorg. Je mag blij zijn als je 30% weer in loondienst krijgt. De rest heeft bewust gekozen en gaan dan echt de zorg verlaten of via pgb werken. Dus ga vooral zo door dan hebben we in 2026 als het plan is ingevoerd 200000 vacatures.
    Ik ben bang om oud te worden Fleurtje, maar jij zit inmiddels als bijna 20 jaar in de politiek op een houten bankje. Fleurtje je hebt volgens mij nog nooit een verzorgingstehuis van binnen gezien. Ga eens praten met zorgpersoneel voordat je zoiets gaat lopen zeggen want je slaat de plank volkomen mis.