Anders Werken in de Zorg begon als programma waarin de West-Brabantse zorgorganisatie tanteLouise oplossingen zocht voor problemen waar veel zorgorganisaties mee te kampen hebben. De combinatie van een hogere zorgvraag door de vergrijzing en een zeer krappe arbeidsmarkt maakt dat zorgorganisaties slimmer moeten werken en beter gebruik moeten maken van technologische hulpmiddelen.
Samenwerking
Onder aanvoering van toenmalig bestuurder Conny Helder zocht tanteLouise nadrukkelijk de samenwerking op. “Een veelbelovende innovatie die werkt in het zuiden van het land werkt ook in het noorden van het land”, schrijft het programma op de eigen site.
Regio’s haken aan
De regio’s Friesland, Zeeland, Midden-Brabant, Utrecht en Drenthe zijn al bij het programma aangehaakt. Nog eens zes andere regio’s hebben interesse getoond om dat ook te doen. Die uitdijende verspreiding heeft ertoe geleid dat het programma met ingang van 22 februari verder gaat als landelijke organisatie met onder meer een onafhankelijke raad van advies.
Samenwerken, ondersteunen, opschalen
In de nieuwe constructie wil Ander Werken in de Zorg regionale samenwerking bevorderen. Deelnemers krijgen bovendien ondersteuning op het terrein van kennisdeling en onderzoek, maar ook bij het versneld opschalen van zorginnovaties.