Apothekersassistenten voelen zich “ondergewaardeerd en niet serieus genomen”, stellen FNV en CNV. De werkdruk van apothekersassistenten neemt volgens de bonden de laatste jaren alleen maar toe. Medewerkers van apotheken hebben te maken met agressie aan de balie en zijn steeds meer tijd kwijt aan de “papierwinkel” van zorgverzekeraars.
Achterstand ziekenhuis
Volgens de bonden blijft het loon van assistenten van openbare apotheken “schrikbarend” achter bij dat van hun collega’s in andere branches. “Een apothekersassistent in een ziekenhuis verdient tot 700 euro meer”, zegt Ralph Smeets, bestuurder van FNV Farmacie. “En die heeft wél een regeling zodat oudere medewerkers minder kunnen werken.”
De apotheekbedrijven bieden 2 procent loonsverhoging vanaf 1 juli dit jaar en ongeveer 5 procent per 1 juli 2025. Een veel te mager bod, vinden FNV en CNV, die daarom uit het cao-overleg zijn gestapt. In een brief roepen ze demissionair minister Pia Dijkstra van Medische Zorg op in te grijpen. (ANP)
wulf@mede-menszijn.nl
Loonsverhogingen voor zorgpersoneel, ook voor apothekers-assisten wordt opgebracht door patiënten. En altijd weer schermen met een vergelijking; hun vakgenoten in het ziekenhuis verdienen meer. Misschien gaat de vergelijking niet op en verdienen ze daar teveel. Ik had afgelopen weekend een medicijn nodig bij de ziekenhuisapotheek en ik moest €21,50 extra neerleggen bovenop de kosten voor het medicijn. Hogere salarissen gaan over de ruggen van patiënten.