Dat meldt platform Radicale vernieuwing zorg op zijn website. De zorgorganisatie wijkt daarmee af van de landelijke richtlijn ‘Veilige principes’. De zorgorganisatie heeft alle ins-en-outs juridisch en organisatorisch onderzocht. De dubbele controle is niet afgeschaft voor de baxterzakjes, maar geldt voor bijvoorbeeld insuline, bloedverdunners, anti-epileptica en digoxine.
Vertrouwen
Zorgverleners geven aan dat zij door het afschaffen van dubbele controles meer vertrouwen ervaren en meer tijd over hebben voor de cliënt. Door het stoppen met ‘afvinklijstjes’ is er minder werkdruk en minder administratieve last, geeft Carintreggeland-bestuurder Heidi de Bruijn aan. Dat scheelt zeker in het verpleeghuis, waar medewerkers vaak van de woning af moesten om een dubbele controle te doen bij een collega.
De aanpak heeft de interesse van VWS, IGJ en vertegenwoordigers van Radicale vernieuwing zorg. Zij hebben de intentie uitgesproken om te kijken hoe dit experiment kan worden uitgebreid.
bertil
Een gevaarlijke stap terug in medicatieveiligheid!
Er moeten mogelijkheden zijn om dezelfde controles bv toch uit te voeren `op afstand` met de huidige electronische technieken!
Je gaat ook geen experiment doen om `voorzichtig` door rood licht te rijden omdat het tijd kost te wachten!