Die laat aan Skipr weten dat er geen financiële steun is gevraagd en dat het gaat om een autonome aangelegenheid van Curaçao zelf. Enkele jaren geleden is er wel een lening verstrekt aan het eiland om het ziekenhuis te bouwen. Het eiland voldoet nog aan de afspraken binnen die lening.
Ook voor patiënten van de Nederlandse gemeenten in het Caribisch gebied zou er geen probleem moeten ontstaan, vertelt een woordvoerder. Soms worden die naar Curaçao gestuurd, maar die kunnen ook naar Aruba of naar Colombia.
Niet genoeg medisch specialisten
Een van de problemen van het ziekenhuis is dat ze niet genoeg medisch specialisten aan zich kan binden. Door een maatregel om de topinkomens te normeren zou het ziekenhuis ook nog eens 20 procent van de vaste medisch specialisten verliezen.
Nu al is er een tekort van bijvoorbeeld oogartsen. Hierdoor moeten patiënten ruim 400 dagen wachten op een poliklinische afspraak. Geld om de oogheelkundige kliniek uit te breiden is er niet.
Diabetespatiënten
Dit is onder meer een probleem voor de diabetespatiënten van het eiland, die risico lopen op blindheid. Curaçao staat per hoofd van de bevolking op de tweede plek ter wereld met het aantal diabetespatiënten. Het ziekenhuis zou minstens vier internist-nefrologen nodig hebben voor de patiëntenbevolking, maar er zijn er maar vier. Hierdoor hebben 40 dialysepatiënten geen vaste internist.