• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Frank Conijn

    Declaratiedata zijn alleen betrouwbaar als het gaat om herbehandeling. En dan nog maar gedeeltelijk, want als een patiënt naar een andere zorgaanbieder gaat kan de eerste zorgaanbieder toch slecht werk hebben geleverd zonder herbehandeling.
    .
    Een goed kwaliteitsassessment meet het pathologieverloop en de patiënttevredenheid, als dat mogelijk en werkbaar is, en zet die af tegen de gedeclareerde kosten. (En dan worden veel structuur en -procesindicatoren met hun zware administratieve belasting overbodig.)
    .
    Een uitgewerkt systeem daarvoor, dat middels automatisering de administratieve belasting per saldo flink verlaagt, is voorhanden op https://gezondezorg.org/assessmentwerkwijze.

  2. Fons Berson

    Diverse KPO. (kanker patiënten organisaties) zijn via hun koepel FNK actief om het gezamenlijk beslisproces [arts-patient] , en ook transparantie bij keuze van zorgverleners [kwaliteit ,PROMs] te verbeteren. Aansluiten van ziektekostenverzekeraars hierin zal dit zeker versnellen.