Pet werkte sinds 2000 bij het HDI als klinisch psycholoog, psychotherapeut en hoofd patiëntenzorg. Sinds 1 oktober 2018 was zij directeur zorg. In haar loopbaan leverde Pet een bijdrage aan de erkenning van de mentale gevolgen van kanker.
Psychosociale zorg op beleidsniveau
Pet heeft zich sterk gemaakt voor goede psychosociale zorg op beleidsniveau. Zij heeft deelgenomen aan de schrijfgroep Kwaliteitsstandaard Psychosociale zorg bij somatische ziekte, de werkgroep Richtlijn Aanpassingsstoornis en de werkgroep bekostiging, onderdeel van VWS-Werkgroep Psychosociale Zorg bij ernstige somatische stoornissen. In de afgelopen jaren gevolgd door haar deelname aan de Taskforce Cancer Survivorship, het LOPPSOZ en het bestuur van de NVPO.
Erkenning psychische klachten
Volgens algemeen directeur Hanneke Haanraadts is de betekenis van Pet voor het HDI en het werkveld van de psycho-oncologie ongekend. “Anette heeft zich ten volle ingezet om te zorgen voor erkenning en herkenning van psychische klachten na kanker en dat mensen die hiermee worstelen de beste zorg krijgen. Binnen en buiten het HDI. Zij stond daarvoor bijvoorbeeld aan de wieg van onze onderzoeksafdeling en scholingstak.”
Het Helen Dowling Instituut
Het HDI biedt professionele hulp aan zo’n 2.350 kankerpatiënten en hun naasten en nabestaanden. Het HDI biedt individuele, partner- en groepsbehandelingen. Ook online behandelen is mogelijk. Het HDI is het enige psycho-oncologische centrum dat zorg, onderzoek en scholing combineert onder één dak.