Hoeveel levensloopbestendige woningen zijn er precies nodig? In welke wijk ontstaat de grootste vergrijzing? Zijn er voldoende supermarkten, huisartspraktijken en bushaltes op loopafstand?
Ines Pruijt is manager van Drechtzorg en de projectleider van deze Woonzorgwijzer Plus: “Met één druk op de knop kunnen betrokken partijen zien wat de demografische gegevens zijn van een bepaalde wijk, waar in de toekomst behoefte aan gaat zijn en waar eventuele problemen te verwachten zijn. Het geeft je een kijkje in de toekomst, waardoor het maken van een beleidsplan veel doelmatiger kan”, verduidelijkt zij.
Openbare databronnen
Arjan van den Oever, adviseur van het Aanjaagteam Wonen Welzijn Zorg voor Ouderen, ziet dat de grote hoeveelheid openbare databronnen in de nabije toekomst een steeds grotere rol gaan spelen. “Er zijn heel veel openbare bronnen met een schat aan data. Data wordt steeds belangrijker bij het opstellen van beleid en het maken van woonplannen in de toekomst.”
Harry van der Kallen
Graag wik ik weten hoe je de demografische en andere gegevens in kaart kunt brengen.
06 53410618
Groet,
Harry van der Kallen
Gert van Dooren
Als Drechtstedenbewoner ( en voormalig divisie manager ouderenzorg en directeur welzijnsorganisatie) blij met deze ‘kennisbank ‘ Benieuwd naar het commitment wat relevante organisaties tonen. Kennis delen en ‘kennismaken’ is een belangrijke stap. Het daadwerkelijk met elkaar realiseren van het daaruitvolgende logische vervolg is de echte uitdaging.