Stichting E-hulp.nl, kennis- en adviescentrum voor online hulpverlening, en het Center for eHealth Research & Disease Management (CeHReS) van de TU Enschede zijn maandag een samenwerkingsverband aangegaan op het gebied van implementatie en onderzoek naar online hulpverlening.
Beide partijen willen zo de kwaliteit van online hulpverlening verbeteren en opschaling versnellen. “Voor succesvolle invoering van online hulpverlening is betrokkenheid van verschillende stakeholders, zoals cliënten, zorgverleners, bestuurders en financiers, noodzakelijk. Daarnaast kunnen persuasive technieken ervoor zorgen dat mensen de interventie op de juiste manier gebruiken”, zegt Lisette van Gemert van CeHReS. De samenwerking leidt tot gecombineerde trajecten van implementatie en praktijkgericht onderzoek die in een kort cyclisch proces tot verbetering van online hulpverlening leiden.
E-health
Stichting E-hulp.nl, kennis- en adviescentrum voor online hulpverlening, helpt instellingen en hulpverleners om online en blended zorg- en welzijnconcepten te ontwikkelen en in te voeren. Michael Milo van E-hulp.nl: “De onderzoeken die CeHReS de afgelopen jaren heeft gedaan leveren veel bruikbare kennis op voor organisaties die online hulpverlening willen implementeren. Door aan onze implementatietrajecten onderzoek te koppelen ontstaat meer kennis over de werkende factoren binnen online interventies en de succesfactoren van opschaling.”
Onderzoek
Het Center for eHealth Research & Disease Management van de Universiteit Twente onderzoekt hoe technologie bij kan dragen aan gezondheid, betere hulpverlening en kosteneffectievere zorg. De samenwerking met E-hulp.nl is er mede op gericht om te zorgen dat de verschillende onderzoeken beter met elkaar vergeleken kunnen gaan worden.