• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

  1. Frank Conijn

    Ik zet daar vraagtekens bij:

    * Te veel eten is duurder dan niet te veel.
    * Veel snacks kopen is duurder dan weinig snacks.
    * Groenten en fruit zijn in Nederland niet duur, zelfs al zou het nog goedkoper kunnen door de BTW erop helemaal af te schaffen.
    * Volkoren graanproducten zijn niet duurder dan geraffineerde.
    * Er zijn nog diverse vissoorten die wel betaalbaar zijn, en als je verdere voedings- en beweegpatroon goed zijn hoeft je maar één keer per week (vette) vis te eten, volgens de aanbevelingen van Het Voedingscentrum.

  2. wulf@mede-menszijn.nl

    Ik bestrijd de mening dat gezond eten duurder is. Het gaat om bewustwording en kennis. `Leefstijl`, daar hadden we het vak Verzorging, helaas maar een paar jaar, voor in de basisvorming middelbaar onderwijs. Als men het populaire gesnaai onderweg laat staan dan is dat al gezonder en goedkoper. Schande dat je bij festivals gefouileerd wordt op (gezond) eten omdat je afhankelijk moet zijn van hun foodtrucks. Lekker handig om bijv de schuld van je overgewicht aan geldgebrek te geven.

    • wulf@mede-menszijn.nl

      En dat ouders hun kind helemaal zonder eten naar school laten gaan daar denk ik van dat een gezins/leefstijl-coach beter kan helpen dan alleen maar meer geld.