Zorgtechnologieën en e-health toepassingen zijn er inmiddels in overvloed. Om bijvoorbeeld beter contact te kunnen maken, de communicatie tussen cliënten en zorgverleners te verbeteren, of informatie op te slaan. Toch wordt er nog niet optimaal gebruikgemaakt van de mogelijkheden van tech.
Samenwerking
Om zorgverleners hier meer nieuwsgierig naar te maken, hebben &happy en Planetree Harm’s escape room ontwikkeld. Waar &happy de escape room zelf heeft ontworpen, verzorgde Planetree het lesprogramma eromheen. Dit gebeurde in samenwerking met projectgroep Technologie voor warme zorg, met als doelstelling de zorg mensgerichter te maken.
Interactie
In Harm’s escape room ligt de focus op het leeraspect. Je leert Harm, de fictieve bewoners, beter kennen en je moet erachter komen waarom hij in paniek is geraakt. Verschillende puzzels geven informatie over zijn leven, en wat hij belangrijk vindt als persoon. Hierbij staat de interactie met de technologische toepassingen in zijn woning centraal.
Impact op het werk
De escape room kan op iedere locatie worden opgebouwd. Zowel vooraf als na afloop wisselen de deelnemers ervaringen uit. Wat hebben ze geleerd, en hoe kan dat vertaald worden naar het werk? Op die manier kan de escape room het werk van zorgpersoneel verbeteren.
Uitdagingen langdurige zorg
De langdurige zorg staat voor verschillende uitdagingen. Projectgroep Technologie voor de warme zorg probeert die aan te pakken door naar alternatieven te zoeken om de toenemende zorgbehoefte en de tekorten op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden.
Laura Steman
Deze escaperoom is gemaakt op verzoek en in samenwerking met verschillende zorgverleners. Voor meer informatie hierover zie: https://www.technologievoorwarmezorg.nl/wp-content/uploads/Harms-Escape-Room.pdf