• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

  1. c.blankers1@kpnplanet.nl

    Elke generatie kent een ‘crisis’. Nu wordt deze generatie mee geconfronteerd met een situatie. Aan deze generatie wordt gevraagd solidair te zijn. Wij en andere generaties waren het ook in hun tijd. Ht hoort ook bij hun ontwikkeling. Ze mogen meer dan wij ooit mochten en hebben meer vrijheid. Verantwoordelijkheid hoort er ook bij. Het is niet altijd vrijheid blijheid meneer Koolman. Deze generatie mag ook iets teruggeven. Dat hebben eerdere generatie ook gedaan.

  2. wcroes@brederijn.nl

    Overall zullen door het verlagen van de drempel de zorgkosten stijgen. Sowieso zou dit door de toenemende vergrijzing gebeuren en per saldo zal eigen bijdrage verlagen tot sterke verhoging van de premie voor iedereen leiden. Wel stukje solidariteit en gaan kwetsbaren minder meer betalen. Overigens in vergelijking met andere europese landen nog steeds hoge kwaliteit prijsverhouding.

  3. Frans Brouwer

    dat heet solidairiteit – ook de chronisch zieken zullen een hogere zorgpremie krijgen – eigenlijk had er helemaal geen eigen risico moeten zijn.