• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. Ivo van Loo

    Was ook een kansloos discriminatoir en populistisch voorstel. Miste elke echt grond. Het begon al met het feit dat CoMed geen professionele private equity partij is, maar gewoon een rijke man die geld ergens in stopt. En dat is iets heel anders.
    Bovendien onttrekken professionele PE partijen helemaal niks uit de zorg; ze investeren er juist in en maken zorg vaak kosten-effectiever voor de maatschappij, klantgerichter, maatschappelijk zinvoller en leuker. Zie de kopietjes van ZBC’s (ooit door innovatieve PE-partijen bedacht) welke nu overal opgericht worden door ziekenhuizen. Ziekenhuizen die regelmatig laten weten dat ze daarmee betere cliënt service leveren en hogere klanttevredenheid scores krijgen dan ooit tevoren. Dat soort innovatie komt meestal van PE-partijen, waardoor we uiteindelijk (zo blijkt nu) samen de zorg beter maken. Polariseren op basis van onzin is enkel maar populisme.