• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

  1. Peter Koopman

    Verlagen eigen risico zorgverzekering is primair geen gezondheid bevorderende maatregel, maar betreft een verhoging van inkomen. Dus mag niet ten koste gaan van de Zorgbegroting. Ben het eens met Marian Kaljouw. Dat mensen met te lage inkomsten geen te grote belemmering op zorg moeten ervaren moet daarom via de inkomenskant geregeld worden. Net als bij huur en kinderuitgaven.

  2. Arie Stuijt

    Perfecte VVDpeer, Dus het één zeggen en het andere, wat de partij haar oplegt, doen. Stemt MET last en ruggespraak.

  3. Frank Conijn

    Een socialer en effectiever alternatief voor het huidige eigen risico is redelijke eigen bijdragen alleen voor zelfverwezen/zelfvoorgeschreven zorg. Zoals daar zijn: bezoek aan de spoedeisende hulp (SeH), de huisartsenpost en de huisarts, zonder terugkom- of (terug)verwijsbrief van een arts.
    .
    Door daar bijv. respectievelijk € 30 tot € 60, € 15 tot € 30 en € 5 tot € 10 voor te vragen wordt overmatig zorgvraaggedrag geremd, terwijl (terugkom)bezoek dat nodig wordt geacht door een arts geheel vergoed blijft. Zie voor meer informatie en onderbouwing https://gezondezorg.org/eigen-bijdragen.