• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Jorrit Stroosma

    En dan over 3 of 5 jaar moord en brand roepen dat er te weinig mensen in de zorg werken. Als jongeren meer financiële zekerheid hebben met banen in de dienstverlening, finance, sales is de keus makkelijk gemaakt.
    Met dit soort zwabberbeleid krijgt de zorg een slecht imago. Net zoals het onderwijs.

  2. Peter Koopman

    De afwijzing van reparatie van deze onrechtvaardige fout bij de berekening van de grondslag van de OVA ( bewezen door onderzoek Algemene Werkgeversvereniging en bekend gemaakt door de SER op 12 mei 2021 !! Alleen Minister VWS de Jonge ( CDA ) startte deze reparatie in december 2021 met 1,13% . Inmiddels deze “loonkloof” opgelopen tot 10,4% .

    Waarom deze achterstand niet erkend? Mogelijk was de indiening door het “Links Blok” (PvdA/GrL) de reden? Dus politieke redenen ?

    Verzorgenden IG en verpleegkundigen zijn weer eens in de sterk gehouden door de Tweede Kamer. Ofschoon hun beroepsuitoefening tot de overtreffende trap van zinvol werk behoort, gaan blijkbaar anderen voor bij honorering ( loonsverhogingen ambtenaren, politici, leraren, bedrijfsleven ). Zou “zorg” vooral een onkostenpost op de Rijksbegroting zijn?

    Ben benieuwd naar de redenen van PVV, NSC en BBB om deze beroepsgroepen zo onrechtvaardig te behandelen.