Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) onder bijna 7400 (ex-)kankerpatiënten. Een op de vijf zou achteraf anders hebben besloten als het gaat om de keuze voor een ziekenhuis. 35 procent zou voor een gespecialiseerd ziekenhuis hebben gekozen en drie op de tien patiënten zou daar een second opinion hebben laten uitvoeren.
“We willen dat voor elke vorm van kanker duidelijk wordt waar welke expertise beschikbaar is”, aldus NFK-directeur Arja Broenland. “Dat kan alleen met medewerking van ziekenhuizen en medisch specialisten.” (ANP)
zorg
Het begint al fout in deze bericht geving ; hoog/ laag. Moet zijn theoretisch opgeleid ,en praktisch opgeleide mensen . Voorts is het raar dat kanker wat zo,n grote impact heeft , niet in de meeste ziekenhuizen op een internationale ontwikkeld inzake kennis en aanpak. Het is voor veel kankerpatiënten ondoenlijk om uren in de file te staan om 60 of 70 km verder het beste ziekenhuis te vinden .
Veronica van Nederveen
Het zou Skipr niet misstaan wanneer er duidelijker geschreven wordt over percentages.
Ook in dit bericht is dat niet het geval. Dat is jammer.
Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat die patiënten die wel lezen hier geen goede conclusies uit trekken. En dan maar naar het ziekenhuis om de hoek willen gaan, ook al is dat volstrekt niet in hun belang.
Veronica van Nederveen
http://www.patientenstem.nu