• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Peter Koopman

    Mooi dat een Bank meedenkt over de werkomstandigheden van o.a. verpleegkundigen. Hun ingang inzake noodzakelijke verbetering van de werkomstandigheden voor oa verzorgenden en verpleegkundigen, die in vaste dienst werken ( en tegenwoordig gemakkelijk elders een zelfde of betere baan kunnen vinden ) betrof een groter gebruik van ARBO mogelijkheden. Geen woord over de structurele achterstand in het salarisgebouw van oa verpleegkundigen ( SER liet onderzoek doen naar deze loonkloof van (nu) 10,4% zie 12 mei 2023 ). Minister de Jonge, toen van VWS begon met reparatie ( hij gaf in 2023 december 1,13% !!!). Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn niet passend voor verpleegkundigen ( 88% vrouw ) die op onregelmatige tijden moeten werken en geen 24 uurs kindopvang met maaltijden ( zie Zweden ) of passende bekostiging voor vervoer en parkeren in avond of nacht of passende betaalbare huisvesting nabij zorginstelling. Beetje arm advies van deze bank.

  2. Wino Gulpen

    Ir. W.J.A. Gulpen BC.
    Dit i al enige tijd zo maar jammer genoeg zitten de vakbonden te slapen en gebruiken deze sterke positie niet, die kunnen op deze manier geen reclame maken voor hun winkel.