De Santeon-ziekenhuisgroep en het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam verkennen de mogelijke toetreding van dit ziekenhuis. Gelet op de geografische spreiding van de deelnemende ziekenhuizen zou het Maasstad Ziekenhuis een waardevolle en geschikte zevende partner kunnen zijn, zo laat Santeon weten.
Santeon is een ziekenhuisketen van zes zelfstandige topklinische ziekenhuizen, te weten het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein, Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen, OLVG in Amsterdam, Medisch Spectrum Twente in Enschede en het Martini Ziekenhuis in Groningen. Samen bieden zij meer dan 10 procent van de Nederlandse ziekenhuiszorg.
De Santeon ziekenhuizen liggen verspreid over heel Nederland en werken intensief samen om de zorgkwaliteit continu te verbeteren. Ook willen ze voorop lopen bij nieuwe ontwikkelingen in de Nederlandse ziekenhuiszorg.
Ambitie
Het Maasstad Ziekenhuis sluit goed aan bij de zes Santeon ziekenhuizen als het gaat om de portfolio, omvang en ambitie van het eveneens topklinische ziekenhuis. Santeon ziekenhuizen leren van elkaar door transparant met elkaar kennis te delen en zorguitkomsten te vergelijken. De beste voorbeelden worden van elkaar overgenomen. Belangrijke programma’s van Santeon betreffen onder andere: Zorg voor Uitkomst, een Santeon behandeling, Value Based HealthCare (VBHC) en de Farmadatabase.
De partijen nemen een aantal maanden de tijd om de verkenning uit te voeren en de meerwaarde en consequenties van een eventuele toetreding te bepalen, zowel voor het Maasstad Ziekenhuis als voor Santeon en de huidige leden. Met een eventuele toetreding van Maasstad houdt Santeon lichtjes voeling met de van oorsprong katholieke signatuur van de keten. Het Maasstad Ziekenhuis is voortgekomen uit een eerdere fusie van het Zuiderziekenhuis en het katholieke Sint Clara Ziekenhuis.
—
Mag Skipr u iets vragen?
Help ons om u nog beter te bedienen. Doe nu mee aan het Skipr lezersonderzoek. Het duur maar 7 minuten. Uw feedback gaan we inzetten om verbetering en vernieuwing door te voeren. Doe nu mee aan het lezersonderzoek >>>