• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. Peter Koopman

    De diverse branche CAO’s in de sector Zorg zijn inmiddels obsoleet. Één “Sector Cao” met daarbinnen reparatie van de loonkloof voor oa verpleegkundigen past beter bij de huidige inzichten ( research en IZA ) en noodzakelijke samenwerking door zorgprofessionals uit de diverse “branches” ( oa wijkverpleging, revalidatie, ouderenzorg, ggz, klinische ziekenhuiszorg en verpleeghuizen). Ook in een wenselijk levensfase en loopbaanperspectief van de meer dan sector-breed opgeleide artsen en verpleegkundigen is “één sectorCAO Zorg” passend. De OVA hoeft dan niet “versplinterd” te worden over kleine en grote branches.
    Het is m.i. ook wenselijk om functies voor oa verpleegkundigen meer afgestemd op hun brede basisberoepskwalificatie te houden en bij voorkeur ook in de lokale functie-naam ( in art 33 wet BIG staat hun ( inter-) tot uiting te brengen conform de behaalde nationale basisdeskundigheid. Dit zal immers ook de kern van hun herregistratie blijven betreffen en kan met verdere profilering of behaalde graad worden aangevuld. De brede functienaam wordt vervangen door het behalen van een van de twee erkende specialismen in de verpleegkunde ( VS agz of VS ggz ).