• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Jorrit Stroosma

    De NZa/VWS ligt mooi op ramkoers met het verminderen van het aantal ziekenhuizen in Nederland. Rond 2040 moet het aantal ziekenhuizen vermindert zijn met meer dan 50%. Ergens tegen 2030 kunnen ze niet anders dan de maximale aanrijtijd van de ambulance verruimen van 15 minuten naar 45 minuten. Dat dit mensenlevens gaat kosten is een ingecalculeerd risico vinden ze.
    Dit is beleid o.a. bedacht door oud NZa bestuurder Kaljouw die nu als VVD senator in de Eerste Kamer zit en hier en daar verschillende goed betaalde commissariaatjes heeft en andere lobby clubjes.

  2. Peter Koopman

    Getalsmatig zou één volwaardig ziekenhuis passend kunnen zijn in de zorgregio Friesland, met daarenboven steun van het academisch centrum te Groningen. ( immers ik leerde dat ca 600.000 inwoners hiervoor de basis vormen en Friesland kent slechts 10% meer inwoners dan dit getal ). De organisatie van de totale zorg moet echter vanuit de
    regionale zorg geborgd worden, waarin de wijkdokter en de thuisverpleegkundige actief zijn. ( nb Voor de spoedeisende zorg geldt andere normering ).