Het aantal kwetsbare ouderen met een acute zorgvraag groeit sterk. Doordat preventieve zorg nog lang niet overal wordt ingezet en er een 24-uurs eerstelijnsinfrastructuur ontbreekt, lijkt de weg naar het ziekenhuis vaak de enige oplossing. In deze eerste aflevering vertellen Bianca Buurman, hoogleraar acute ouderenzorg en voorzitter van V&VN, en Susanne Smorenburg, projectleider van het leernetwerk acute ouderenzorg en de wijkkliniek, over vier bouwstenen om de cure en care te integreren en de acute ouderenzorg te transformeren.
Congres Acute zorg
24 november, Houten
Tijdens deze achtste editie van het Zorgvisie Acute zorg congres hoort u inzichten en oplossingsrichtingen en gaat u met elkaar de dialoog aan.
Meer informatie >>
Congres Passende zorg
10 oktober, Utrecht
De verandering is enorm en complex. Dit vraag om lef en leiderschap, een continu proces van leren, verbeteren én de juiste randvoorwaarden. Hoe komen we van denken naar doen?
Meer informatie >>
c.blankers1@kpnplanet.nl
Niet omdat de ziekenhuiszorg slecht is, maar omdat de zorg niet aansluit op de sociale en medische behoeften.
Dat zal ook nooit van de grond komen. Het is een kwestie van doen maar wel met de verantwoordelijk instanties en instituten z.a. de gemeente. Mijn93 jarige moeder komt zelden in een ziekenhuis.
Ik ben haar mantelzorger en heb naast de reguliere zorg orthomoleculaire zorg ingezet al enkele jaren. Het is zoeken en aftasten wat het beste bij haar aansluit. Met haar huisarts die voor beide zorg openstaat hebben we ons weg gevonden. Het was niet gemakkelijk, veel zelf betaalt maar het resultaat is er wel. De vorige huisarts was erg star en werkte niet mee. Onze zorg, de preventieve, is de beste zorg. Nederland en haar zorginstituten zijn er nog niet rijp voor. Het geld rolt allemaal naar een bodemloze put. De draaideur ouderen!!! Triest maar waar. En wie verdient er aan mee………vul het maar zelf in.