• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Peter Koopman

    “Zorgverzekeraars hebben in 2023 goed verdiend” klingt positief, want dan zou de gemiddelde Nederlander minder ziek geweest zijn en dus minder behandeling en verpleging nodig gehad hebben! Echter zo is dat niet te lezen. De premie ( +6,7% ) was blijkbaar te hoog geraamd ( toestemming VWS ) en daarnaast verdienen verzekeraars hiermee ook op de beurs door beleggingen. Per verzekerde werd ca €70 euro over gehouden. ( in 2022 leed men een “verlies” van 31 euro per verzekerde ). Het vermogen van Menzis steeg met 19% ! En bij VGZ steeg het vermogen met 16% . De loonstijgingen in de sector Zorg, waren veel lager! Opvallend is ook het verschil tussen VGZ en CZ , die beiden ook het IZZ pakket ( Zorg cao’s uitvoerend ) bieden. Tja overhouden op een zorgverzekering lijkt er ook op haar verzekerden niet dat geboden te hebben, wat mogelijk was, toch?

  2. HHor

    Het is mooi om te lezen dat bijna alle zorgverzekeraars een positief resultaat behaalden. En dat VGZ en Menzis in 2023 het meest verdienden per verzekerde.
    Het schandalige is echter dat alle verzekeraars geconformeerd werden met een ontzettende premiestijging en dat men de verzekerden gebruikt als melkkoe. Zorgverzekeraars zijn lekker bezig met allerlei leuke beleggingsstrategieën. Het wordt tijd dat verzekerden aandelen van deze verzekeraars kunnen kopen. Dan kunnen we tenminste ook profiteren van deze resultaten. Het wordt tijd dat het huidige beleid m.b.t. zorgverzekeraars en de zorgverzekeringswet drastisch wordt veranderd. Daarnaast riep hoogleraar gezondheidseconomie Wim Groot dat de premies zullen stijgen als het nieuwe kabinet het eigen risico halveert. Verstandig dat hij eens met een fatsoenlijk advies komt om de premie’s laag te houden en de opbrengsten van zorgverzekeraars terug te laten vloeien naar zaken die voor de maatschappij en de burgers goed zijn.