• This field is hidden when viewing the form

Reader Interactions

Reacties 3

  1. Peter Koopman

    Rechtvaardige beloning van verzorgenden IG, verpleegkundigen en medewerkers in de Zorg is de norm. Dat het onvoorziene consequenties heeft is jammer. Net als de meer dan twintig jaar bestaande loonkloof ( nu > 7% ) door een OVA berekeningsfout !
    Om nu dan ook nog te willen „schipperen“ een een vakbeweging ( met veelal nog weinig leden ) hiermee in CAO verband op te zadelen..! Dan maar minder deeltijdcontracten aanbieden. Maar contract is contract en meer werk dan overeengekomen is duur. Dit onderwerp kon er nog wel bij! Het wordt tijd dat de acceptabele werklast ( niet gevoelde werkdruk ) centraal komt te staan en het zorgaanbod hierop afstemmen, ipv knoeien met werkuren. Op=Op geldt immers ook in het zorgaanbod en het is triest dat burgers daarvan de gevolgen moeten dragen. Maar dit niet afwentelen over de ruggen van zorgprofessionals!

  2. Ad van Bodegraven

    Gelukkig dat ook de rechter van mening is dat de tijd van de nonnetjes voorbij is en dat het IZA-adagium ‘meer voor minder’ niet rechtens over de ruggen gaat van hun met de handen aan het bed

  3. Wine te Meerman

    Deze uitspraak geeft rechtsongelijkheid want waarom zou iemand met een contract van 20 uur per week die structureel 24 uur per week werkt meer moeten verdienen dan iemand met een contract van 24 uur die ook 24 uur werkt? Veelal willen zorgprofessionals de vrijheid behouden om minder te werken en willen ze daarom geen groter contract. Dat zou echter mijns inziens niet in een overwerktoeslag moeten resulteren bij (gemiddeld) meer werken dan het aantal contracturen. Wat mij betreft is de oplossing dat de overwerktoeslag (50% extra loon op uren boven gemiddeld 36 uur per week in een jaar) uit de CAO (VVT) wordt geschrapt. Desgewenst i.c.m. een verbod op meer dan gemiddeld 36 uur per week werken in een jaar.