Door die groei stijgen ook de zorguitgaven als percentage van het bruto binnenlands product weer tot de 10,6 procent die in het recordjaar 2014 werd bereikt. Daarna werd een aantal jaren de hand op de knip gehouden om de zorgkosten te beperken.
De ouderenzorg groeit komend jaar het hardst omdat er 500 miljoen euro is uitgetrokken voor kwaliteitsverbetering. De jeugdzorg krijgt er 300 miljoen euro bij, maar ook huisartsen en wijkverpleging groeien stevig.
Het aantal mensen dat in de zorg werkt stijgt komend jaar tot boven de 1,5 miljoen. Dat betekent een verdubbeling in de afgelopen dertig jaar. (ANP)
Arne van Oranje
Ja en! Men doet het altijd overkomen of het geld naar de zorg in een soort zwart gat verdwijnt en de hele economie hier financieel niks van meekrijgt. Onzin!
Minstens 40-45% komt direct terug in de vorm inkomstenbelasting. Werkende mensen in de zorg hebben gelukkig dezelfde basisbehoeften als andere werkenden, wonen, eten/drinken, uitgaan, recreatie enz enz.
Heb al vaker ook aangegeven dat de gemiddelde kosten per werknemer in de zorg nogal meevallen in vergelijking met andere sectoren. En dat is appels met appels vergelijken.