De bestuurder sloot overeenkomsten met de gemeentes Arnhem en Apeldoorn voor zorgverlening, maar declareerde uren die niet werden gemaakt of werden uitgevoerd door onvoldoende geschoold personeel. Daarbij maakte hij gebruik van vervalste arbeidsovereenkomsten, jaaropgaves, salarisspecificaties, betalingsbewijzen en facturen. Een en ander vond plaats tussen 2016 en 2020.
Andere veroordeelden
De veroordeelde fraudeur werkte samen met een boekhouder en een 29-jarige vrouw uit Apeldoorn. De betrokken boekhouder werd al eerder veroordeeld door de rechtbank Gelderland. De vrouw kreeg een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden opgelegd. De vrouw, die een relatie heeft met de veroordeelde zorgbestuurder, ontkende de aantijgingen van zorgfraude. De rechter ging daar echter niet in mee, maar legde haar wel een lagere straf op omdat ze een relatief geringe rol speelde.
De man bekende een groot deel van de beschuldigingen. Volgens hem was hij het administratieve overzicht kwijt geraakt door de snelle groei van zijn bedrijf. Hij heeft de gemeente inmiddels schadeloos gesteld.
Wino Gulpen
Alle onderzoeken naar fraude in zorgland, lees PGB, spelen zich af bij grotere ondernemingen dus meerdere klanten, hoe groter de zorgonderneming is hoe groter het risico op fraude.
Overheidsorganen richt u alstublieft op de groter zorgondernemingen en niet op individuen (klein shaligheid).
Hoogachtend,
Ir. W.J.A. Gulpen BC.